Stabiliserade papperspriser

Efter de senaste årens kraftiga prisökningar på papper har vi under senvåren och sommaren sett priserna falla tillbaka något. Det som ligger oss svenskar i fatet är att priserna sätts i Euro och vi har haft allt sämre valutakurs, vilket gör att vi snarare ser att papperspriserna stabiliserar sig på denna nya nivå.

Pappersjätten Sappi skriver i ett pressmeddelande att de kommer att hålla de befintliga priserna på WFC-papper året ut. Såhär skriver de:

”In an effort to address prevalent supply chain uncertainties and to maintain the commercial viability of its Graphic Paper business, Sappi Europe will keep prices for its Woodfree Coated Paper grades stable at today’s level for the remainder of 2023. 

This commitment facilitates customers’ ability to commit to business in advance of the traditionally busier fourth quarter for the printing industry. Market conditions are similar across the region, but obviously diverge between countries and segments and as such Sappi Europe’s sales personnel is always available for these individual customer specifics.

Sappi Europe remains fully committed to serving the printing business and will work closely with our customers to ensure the best possible outcome throughout the print media value chain.”

Det är första gången på flera år där vi har fasta papperspriser flera månader framåt i tiden. Skönt!