GALLERI > ADR – Adresserad DR > Selfmailers

oöppnad selfmailer "Miljonlotteriet"

Selfmailers är i sin enklaste form smarta mailingar gjorda av ett enda pappersark. De lämpar sig väl för höga upplagor, då startkostnaden är hög, men det rörliga priset lågt. Våra svenska röstkort är ett bra exempel.

Selfmailer är större i centraleuropa än i Sverige, då länder som Frankrike, Tyskland och Italien har väsentligt större befolkning än vi. Med hög startkostnad, men låg rörlig kostnad, blir priset lågt vid höga volymer.

Tanken med selfmailers är att man har en vit pappersrulle in i tryckpressen och längs tryckpressen görs allting i ett (eller ibland två) steg, så att den färdiga trycksaken kommer ut på andra sidan. Det är att ställa in dessa mycket avancerade produktionslinor som gör att startkostnaden blir hög, men när man väl ställt in så rullar det på extremt smidigt.

Här är ett exempel på en selfmailer där vi samarbetat bra med kund och byrå och med små anpassningar från byråns brief halverat styckkostnaden. Ett exempel är att lotten i den ursprungliga briefen skulle sticka ut både uppåt och nedåt, men efter vår produktionsoptimering blev det bara nedåt. Tror du att det skulle ge dubbelt så många svar om den stack ut uppåt också? 😉