GALLERI > ADR – Adresserad DR > Inplastning

Inplastade mailingar från KappAhl

Plastning av broschyrer och kataloger i transparent eller tryckt plast, med eller utan adresserat följebrev.

Transparent eller tryckt plast

Transparent eller tryckt plast är en tydlig skiljelinje. Tryckt plast har relativt hög startkostnad, men låg följandekostnad, så det är vanligare vid höga upplagor. Trycket i sig är nästan uteslutande i flexo och det är vanligt att man trycker med PMS-färger, men inte heller ovanligt att man även trycker i CMYK, dvs foton och liknande bilder. Vi trycker i princip alltid heltäckande vitt mellan plasten och tryckfärgerna och ofta lägger vi även till silver för att nå god opacitet, så inte innehållet syns alltför mycket. För en glansig yta trycker vi på insidan av plasten, men önskar man en mattare yta går det bra att trycka på utsidan. Läs gärna lite mer om tryckt plast i vår kunskapsbank.

Miljömärkt plast

För transparent plast finns olika typer av plast att välja på, såsom PE, PP och den populära OPP. Alla dessa blir koldioxid + vatten vid förbränning, till skillnad från gamla tiders PVC som bildade saltsyra. Plasten går att återvinna som plastförpackning. För bättre miljö kan vi använda återvunnen plast, eller plast gjord av majsstärkelse.

Kundunika utskick

För själva inplastningen har vi goda möjligheter att lägga med många olika bilagor, även selektivt – dvs olika för varje person i adressfilen. Det gör också att vi kan hålla ihop en adressfil till en och samma postsortering för lägsta möjliga porto.