Ny kollega: Sara

Sara Törnvaller

Idag börjar Sara Törnvaller på vårt Göteborgs-kontor!

Sara har en utbildning från Yrgo i Göteborg och har 15 års erfarenhet från byråsidan. Hos oss kommer hon ta hand om diverse kunder.

Välkommen Sara!

Platsannons (Stockholm/Västerås)

Klicka på bilden för att ladda hem platsannonsen som PDF.

Projektledare POS

Du gillar ”trycksaker” och att jobba med kunder. Du har en förmåga att hantera projekt, en hel del praktisk erfarenhet som tex projektledare på tryckeri­ eller byrå och gärna en teoretisk utbildning. Vi ser helst att du har erfarenhet av att jobba med POS – butiksmaterial.

Vi har rötterna i broschyrer och ADR, men idag gör vi mycket POS, förpackningar, etiketter och annat i olika trycktekniker. Se fridholmpartners.se/galleri – vi är sjukt breda, på gott och ont. Vi kräver inte att du kan allt vi själva lärt oss, men du bör har en bra grund och nyfikenhet på att lära dig. Ännu bättre om du dessutom har något att lära oss!

Din uppgift blir att självständigt ta hand om ett par av våra kunder. Du får gärna jobba med nykundsförsäljning, men det är inget krav.  

Vi finns i Mälardalen (Stockholm och Västerås) och Västsverige (Göteborg och Borås). Vi har 37,5 timmarsvecka och det finns goda möjligheter att arbeta hemifrån, men vi vill att man är knuten till något av våra kontor.  Vi söker nu i första hand någon till Stockholm eller Västerås.

Vår marknad är Norden och fokus ligger på nordiska bolag såsom tex Vitamin Well, Blåkläder och Paulig/Santa Maria. En god engelska är ett måste och skulle du kunna lite finska är det ett plus. 

Vi är Nordens bästa team inom print management, med vilket vi menar att hjälpa våra kunder med deras trycksaksbehov, till högsta kvalitet och bästa pris, främst genom att vi hittar rätt tryckeri för rätt trycksak. Vi har inga egna tryckpressar, men långt över tusen europeiska leverantörer i vår databas, där vi kan välja lämpliga tryckpressar/tryckerier för varje enskild produktion.

Till stöd har vi utvecklat världens kanske bästa system, Filter™, som hjälper till att hitta rätt material och tryckeri baserat på trycksakstyp, erbjuder automatisk preflight och filöverföring, smidig dokumenthantering med offert, order, faktura etc. 

Vi är ett 15-årigt entreprenörsdrivet företag som varit lönsamma varje år, med en generös vinstdelning. Vi har AAA och vår revisor Ernst & Young brukar säga att vi tillhör den procent företag som har bäst koll. Administrationen är väldigt slimmad med hög grad av automatisering.

För frågor kontakta Fabian Fridholm på 031-7610172.
Skicka din ansökan med cv till cv@fridholmpartners.se redan nu!

Hej då Sanne!

Efter en tids tjänstledighet för studier är nu Sanne utbildad trädgårdsmästare och kommer jobba inom ”den gröna näringen”. Kanske borde vi inte låtit henne hantera Blomsterlandet…? 😉

Sanne började hos oss i februari 2016 och är den av alla ex-F&P som har jobbat längst.

Tack för den här tiden Sanne och vi ses på en plantskola i närheten!

Vår skog växer (2023)

bakgrundsbild

Klimathotet är sannolikt den största utmaning vi människor stått inför. Vi måste helt enkelt sluta tillföra mer kol från fossila bränslen i atmosfären. 

Varje industri måste ta ansvar för sina utsläpp. Ett hållbart skogsbruk kan binda lika mycket koldioxid som det avger. Det finns stora skillnader i klimatavtryck mellan papper producerade på olika pappersbruk och även mellan olika tryckerier. 

Vi på Fridholm & Partners vill göra det lätt att göra rätt, med målsättning att alla våra kunders trycksaker ska vara klimatneutrala så snart som möjligt. 

Vi vill hjälpa våra kunder att jobba CO2-SMART™.

2023 har vi gjort många fina co2-neutrala trycksaker och hittills kompenserat för 152,8 ton co2 hos Vi-skogen, +140% jämfört med 2022.

Vi har under 2023 nått vårt mål att kunna mäta co2-påverkan även för andra material än papper, såsom kartong och plast och vi har börjat kompensera för dessa under året. 

För löpande produktioner är kostnaden inte mer än ca 1-1,5% – det måste vi ha råd med!

Läs mer om CO2-SMART™ på co2smart.se.


Träd är en förutsättning för livet som vi känner det. De skänker skugga i hettan, förhindrar jorderosion och binder koldioxid. Dessutom är det en förnyelsebar råvara för papper – ett material vi på Fridholm & Partners älskar.  Vi på Fridholm & Partners har en egen liten skog på 2000 träd i Östafrika, med hjälp av Vi-skogen. 2023 planterar vi 500 träd till.

 Vi tackar våra kunder, leverantörer och personal som ger oss förmånen att kunna stötta något vi tycker är viktigt. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi rädda världen!

Platsannons

Vi behöver fler hjärnor!

Du gillar ”trycksaker” och att jobba med kunder. Du har en förmåga att hantera projekt, en hel del praktisk erfarenhet som tex projektledare på tryckeri­ och gärna en teoretisk utbildning. 

Vad då ”trycksaker”? Vi har rötterna i broschyrer och ADR, men idag gör vi mycket POS, förpackningar, etiketter och annat i olika trycktekniker. Se fridholmpartners.se/galleri – vi är sjukt breda, på gott och ont. Vi kräver inte att du kan allt vi själva lärt oss, bara att du har en bra grund och vill lära dig. Ännu bättre om du dessutom har något att lära oss!

Din uppgift blir att självständigt ta hand om ett par av våra kunder. Du får gärna jobba med nykundsförsäljning, men det är inget krav.  

Vi finns i Mälardalen (Stockholm och Västerås) och Västsverige (Göteborg och Borås). Vi har 37,5 timmarsvecka och det finns goda möjligheter att arbeta hemifrån, men vi vill att man är knuten till något av våra kontor. 

Vår marknad är Norden och fokus ligger på nordiska bolag såsom tex Vitamin Well, Blåkläder och Paulig/Santa Maria. En god engelska är ett måste och skulle du kunna lite finska är det ett plus. 

Vi är Nordens bästa team inom print management, med vilket vi menar att hjälpa våra kunder med deras trycksaksbehov, till högsta kvalitet och bästa pris, främst genom att vi hittar rätt tryckeri för rätt trycksak.  Vi har inga egna tryckpressar, men långt över tusen europeiska leverantörer i vår databas, där vi kan välja lämpliga tryckpressar/tryckerier för varje enskild produktion.

Till stöd har vi utvecklat världens kanske bästa system, Filter™, som hjälper till att hitta rätt material och tryckeri baserat på trycksakstyp, erbjuder automatisk preflight och filöverföring, smidig dokumenthantering med offert, order, faktura etc. 

Vi är ett 15-årigt entreprenörsdrivet företag som varit lönsamma varje år, med en generös vinstdelning. Vi har AAA och vår revisor Ernst & Young brukar säga att vi tillhör den procent företag som har bäst koll. Administrationen är väldigt slimmad med hög grad av automatisering.

För frågor kontakta Fabian Fridholm på 031-7610172.
Skicka din ansökan med cv till cv@fridholmpartners.se redan nu!

Stabiliserade papperspriser

Efter de senaste årens kraftiga prisökningar på papper har vi under senvåren och sommaren sett priserna falla tillbaka något. Det som ligger oss svenskar i fatet är att priserna sätts i Euro och vi har haft allt sämre valutakurs, vilket gör att vi snarare ser att papperspriserna stabiliserar sig på denna nya nivå.

Pappersjätten Sappi skriver i ett pressmeddelande att de kommer att hålla de befintliga priserna på WFC-papper året ut. Såhär skriver de:

”In an effort to address prevalent supply chain uncertainties and to maintain the commercial viability of its Graphic Paper business, Sappi Europe will keep prices for its Woodfree Coated Paper grades stable at today’s level for the remainder of 2023. 

This commitment facilitates customers’ ability to commit to business in advance of the traditionally busier fourth quarter for the printing industry. Market conditions are similar across the region, but obviously diverge between countries and segments and as such Sappi Europe’s sales personnel is always available for these individual customer specifics.

Sappi Europe remains fully committed to serving the printing business and will work closely with our customers to ensure the best possible outcome throughout the print media value chain.”

Det är första gången på flera år där vi har fasta papperspriser flera månader framåt i tiden. Skönt!

Ny partner: Paulig

Paulig group logo

Paulig Group har rötter från 1876 i kaffemärket Paulig, som är för Finland vad Gevalia, Löfbergs och Zoegas tillsammans är för Sverige.

I Sverige är man mest känt under varumärket Santa Maria, men många känner också igen Risenta och Robert’s Coffee.

Efter en pilotfas där vi tagit hand om Pauligs trycksaker i Finland är vi nu överens om att rulla ut på alla marknader. Kul tycker vi och välkomnar Paulig som ny kund!

Ny partner: Zoo.se

Bilden visar en 11 meter lång tapet, med tillhörande 3D-bokstäver som sticker ut från väggen.

Zoo.se säljer foder och tillbehör till husdjur, både online och i egna butiker. Under våren har vi fått förtroendet att vara med och bygga deras nya butik i Göteborg. Alltid lite extra kul med projekt som tänjer gränserna för vad en ”trycksak” är – som på bilden med en 11 meter lång tapet, kompletterad med 3D-bokstäver som sticker ut från väggen.

Vi välkomnar Zoo.se som ny kund!

Djuptryck: en epok går i graven

Tyska tidningen print.de skriver idag att Europas största djuptryckeri kommer att stängas i januari 2024. Det handlar om Prinovis tryckeri i Ahrensburg, där det historiskt bland annat har tryckts kataloger för IKEA och Ellos – kataloger som inte längre finns kvar.

Prinovis föddes 2005, som en sammanslagning av flera stora djuptryckerier. Så sent som i november 2022 meddelade Prinovis att de stänger sitt tryckeri i Liverpool i juni 2023 och tryckeriet i Dresden stängdes nu i december 2022.

Tanken var nog att konsolidera till 1 produktionsenhet, men enligt Prinovis VD har den pågående energikrisen drivit på utvecklingen och omöjliggjort fortsatt drift.